Op 26 en 27 november 2021 presenteerde Vereniging Volunteer Correct (VVC), alsmede enige van haar leden, zich op de Buitenlandbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. We hadden eigenlijk niet op een groot succes gerekend, vooral vanwege de corona-maatregelen. Namens VVC hebben Niko (vrijdag) en Thérèse (zaterdag) de honneurs waargenomen, veel mensen geïnformeerd over verantwoord internationaal vrijwilligerswerk en folders met onze missie & visie en ons richtlijnstelsel uitgedeeld aan beursbezoekers.

Niko: Op vrijdag was het de hele dag door verrassend druk. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers was laag: veel a.s. schoolverlaters, vaak ook met hun ouders. Erg veel interesse én geduld voor het Volunteer Correct-verhaal. Ik had een ex-vrijwilliger voor de Ontmoet Afrika-stand bij me, zodat ik zelf voornamelijk het VVC-verhaal kon doen. Het filmpje is gemaakt door mijn ex-vrijwilliger. De stands van Vrijwillig Wereldwijd, Activity International en Travel Active, beide beursdagen ook aanwezig, waren alle dichtbij elkaar geplaatst. Ook zij zijn enthousiast over het aantal bezoekers aan de beurs.

Thérèse: Op zaterdag was het om 09.00 uur al gezellig druk. Veel jongeren met hun ouders die zich aan het oriënteren waren op vrijwilligerswerk in het buitenland.
Wat opviel was het aantal 16- en 17-jarigen die al wilde informeren naar de mogelijkheden om hun tussenjaar, wat ze hebben gepland over een jaar of 2, goed in te vullen. Opvallend was dat er weinig werd gevraagd naar de invloed van Corona op de projecten in het buitenland. De meeste jongeren kunnen niet wachten om weer te gaan reizen.
Er waren veel positieve reacties op het VVC verhaal. Het was goed om te horen dat met name veel ouders al hadden nagedacht over verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland. We hebben ze veelal kunnen doorverwijzen naar VVC leden die aanwezig waren op de beurs bij concrete interesse en vragen.
Al met al een gezellige, drukke dag met veel interesse voor internationaal vrijwilligerswerk en voor de VVC.

Op zaterdag werd de andere helft van de stand bemenst door Pure Volunteer. Janne van Pure Volunteer was verheugd over deze beursdag: ‘er was een goede doorloop, enthousiaste deelnemers, leuke gesprekken, goed georganiseerd. Deelnemers willen heel graag, zo heb ik gemerkt, maar ze weten ook dat alles nog niet kan vanwege de corona-maatregelen’.

En nu maar hopen, dat het internationaal vrijwilligerswerk spoedig weer echt tot leven kan komen.

 

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.