“De vraag naar internationale vrijwilligersvakanties neemt af, signaleren reisorganisaties. Dit als gevolg van discussies over ‘weeshuistoerisme’. Een nieuwe vereniging moet het tij keren.”
Zo kopt de Volkskrant vandaag (30 april) op pagina 19. Het artikel is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van Vereniging Volunteer Correct. De Volkskrant heeft zelf de leden van Volunteer Correct gebeld om een klein onderzoek te doen.

Vorige week kopten we al met een eigen artikel over hoe de negatieve framing van internationaal vrijwilligerswerk tot gevolg heeft, dat steeds minder mensen naar het buitenland gaan om vrijwilligerswerk te doen.
Steeds duidelijker wordt het belang van de missie van Volunteer Correct.
We hopen van ganser harte dat met deze media-aandacht een kentering tot stand kan worden gebracht.

Volunteer Correct gaat met positieve aandacht voor het goede internationale vrijwilligerswerk hard op zoek naar verbetering van het imago. Het is zuur dat het gehele internationale vrijwilligerswerk leidt onder deze slechte imagovorming, waar overigens bijna alle media aan hebben meegedaan, ook de Volkskrant zelf, zoals ook ons eigen redactioneel artikel hierover van vorige week uitwees.


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.