In de zaterdageditie van de Volkskrant (17 augustus 2019) staat een paginagroot artikel, waarin het verhaal wordt verteld over Renee Bach. Op 26 juni besteedde dagblad Trouw ook ruim aandacht aan het onthutsende verhaal over deze Amerikaanse nep-dokter en haar organisatie ‘Serving His Children’.
Als je dit leest lopen de rillingen over je rug: hoe gruwelijk het ‘witte redder-complex’ zich kan laten zien! Renee Bach is gelukkig alweer enige jaren verdwenen uit Uganda. Het is echter wederom evident welke impact zulke publicaties hebben op de mogelijke focus op een zinvolle tijd- en energiebesteding in een ontwikkelingsland. Toch blijft het nodig om hieraan aandacht te besteden, ook voor Vereniging Volunteer Correct.

“Jackie Kramlich wist dat het mis was. De verpleegkundige, die in de zomer van 2011 als vrijwilliger was komen helpen in de liefdadigheidsinstelling Serving His Children in Jinja, Oeganda, had dingen gezien waar ze naar eigen zeggen ‘woedend’ van was geworden. Ze zou hebben gezien hoe Renee Bach, de destijds 22-jarige Amerikaanse oprichter van de instelling, een meisje van nog geen jaar oud een bloedtransfusie had gegeven, met een afschuwelijke lichamelijke reactie tot gevolg. Hoe Bach vervolgens internet raadpleegde om uit te vinden hoe het verder moest. Het kindje overleefde ternauwernood, dankzij medische hulp in een ziekenhuis in de buurt.”

Zo start het artikel. Lees het gehele artikel op de website van de Volkskrant!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.