Vrijwilligerswerk aangepast na kritiek“. Dat is de enigszins merkwaardige titel als je de online-versie leest/luistert van het gesprek dat dinsdag 30 april (18.40 uur) live werd uitgezonden op Radio 1. Vereniging Volunteer kreeg ruim de tijd om te vertellen over een ander perspectief op internationaal vrijwilligerswerk dan het perspectief dat vigerend is in de media.

De interviewer was Kefah Allush van de Evangelische Omroep. Het was duidelijk voor hem de eerste keer dat hij zich ‘verdiepte’ in de thematiek. De achtergrond voor dit interview was het artikel in de Volkskrant van een dag eerder, waarin aandacht werd gevraagd voor een breder perspectief op het vrijwilligerswerk: er is méér dan alleen vrijwilligerswerk in weeshuizen en het internationaal vrijwilligerswerk is, in tegenstelling tot het geluid van de meestal media, sterk aan het teruglopen.

Professor The Hilhorst (Erasmus Universiteit) leverde ook een bijdrage aan het interview. Ze legde een klemtoon op het eenrichtingsverkeer, dat internationaal vrijwilligerswerk bij uitstek is: het zou zo’n mooi doel kunnen zijn, de interculturele uitwisseling ook ‘retour’ te laten gaan.
Los hiervan droeg mw. Hilhorst Vereniging Volunteer Correct een zeer warm hart toe.

Ook Lieke Hulshof deed mee aan het interview en vertelde over haar ervaring als vrijwilliger als verpleegkundige in Noord-Ghana.

Heb je het interview nog niet gehoord, luister er dan naar via deze link:
https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/499477-vrijwilligersvakantie-aangepast-na-kritiek

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.