Volunteer Correct Logo

De eerste echte grote verenigingsactiviteit in het bestaan van onze Vereniging Volunteer Correct, de Buitelandbeurs van 7 maart 2020,  stond op het punt van plaatsvinden, toen de corona-pandemie uitbrak. We dachten toen nog, heel verstandig te zijn door de bijeenkomst niet uit te stellen tot in juni, maar zelfs tot september. Ook dat bleek niet haalbaar.
Toen de zomer voorbij ging, hadden we een paar maanden het idee, dat misschien…. misschien… heel geleidelijk, tegen het einde van 2020 internationaal vrijwilligerswerk weer mogelijk zou kunnen gaan worden.
Inmiddels weten we, dat dat niet het geval zal zijn en dat het nog minstens tot en met het eerste kwartaal zal duren, alvorens er hopelijk weer ruimte komt, ‘corona volente’: het zenden van vrijwilligers is niet/nauwelijks mogelijk en daarmee is het op welke wijze dan ook promoten ervan nu niet zinvol.

De afgelopen week heeft vanuit het bestuur een belronde plaatsgevonden met alle leden van de vereniging. We hebben naar aanleiding van de bevindingen bij deze belronde met elkaar afgesproken, dat we alle verenigingsactiviteiten nu eerst stopzetten tot eind maart 2021.

We hopen dat we na het eerste kwartaal van het volgende jaar weer met frisse moed met onze agenda verder kunnen.
We wensen iedereen die het duurzaam internationaal vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt, binnen en buiten onze vereniging, veel sterkte toe en nochtans toch een fijne winter.

Het bestuur van Vereniging Volunteer Correct, 21 oktober 2020

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.