Volunteer Correct

Volunteer Correct

In maart 2020 stortte de markt voor internationaal vrijwilligerswerk volledig in elkaar. We stonden net op het punt onze eerste eigen VVC-beurs te organiseren (7 maart 2020). De eerste maanden waren de leden van onze vereniging druk bezig met ‘damage control’: veel vrijwilligers moesten hals-over-kop naar huis.

Daarna begon de lange periode van stilstand. Voor ons allemaal, als leden van VVC, maar natuurlijk ook als vereniging zelf. Hoewel we in het begin nog mikten op najaar 2020 (‘misschien kunnen we dan weer opstarten’), werd geleidelijk duidelijk, met de tweede golf, dat we beter even het zicht op ‘VVC-actie’ konden uitstellen ‘tot nader order’.
En toen kwam er nog een derde en een vierde golf…

Onlangs hebben we als leden weer eens de koppen bij elkaar gestoken, hoewel ook dit nog op digitale wijze was: onze Algemene Ledenvergadering via Teams online.

We hebben afgesproken, dat we ook voor 2021, net als voor 2020, géén contributie innen. Ook nu nog geldt, dat de situatie redelijk ongewis is, hoezeer ook sommigen van ons weer de nodige deelnemers (vrijwilligers en stagiairs) naar verre landen zien vertrekken. Veel onderwijsinstellingen raden nog steeds de buitenlandstages af en we zien, dat veel potentiële vrijwilligers de situatie nog te onzeker vinden.

Toch verwachten we dat in 2022 onze missie om vrijwilligers en stagiairs een prachtige internationale ervaring op te laten doen weer ruimte gaat krijgen.
En we rekenen er dus ook op, dat Vereniging Volunteer Correct in 2022 weer de actie-agenda op kan pakken. We mikken op het alsnog organiseren van onze Vereniging Volunteer Correct-beurs in het voorjaar van 2022.

Het bestuur van VVC, 28 september 2021

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.