Onlangs is er een bijzonder boek verschenen: ‘Getting the best out of your travel and stay abroad’. Het is geschreven door Nynke Nicolai & Ria Saltsidis-Oekas. Ria heeft onderzoek gedaan naar cultuurshock en met name over de reverse culture shock voor NHLStenden Hogeschool Leeuwarden. Deze tekst geldt als inleiding op het boek:

Waarom worden jongeren gestimuleerd om in het buitenland te studeren en te werken? Is dat om interculturele competenties en vaardigheden aan te leren die hen voorbereidt op een globaliserende arbeidsmarkt en/of intercultureel werkveld? Is dat voor hun persoonlijk ontwikkeling en hoe ontwikkelt zich dat?

Wij denken dat dit toegankelijke gecombineerde handboek/persoonlijk logboek jongeren kan helpen meer inzicht te krijgen in de opgedane ervaringen en vaardigheden, te reflecteren en door de tips/informatie voortijdens en na het verblijf in het buitenland beter te kunnen omgaan met de omgekeerde cultuurshock. Er worden vragen gesteld en het biedt advies en tips. Het biedt jongeren ondersteuning bij de overgang van het verblijf in het buitenland naar het weer thuis zijn en helpt hen hun ervaringen te integreren in hun persoonlijke en professionele leven. Zo worden er bijvoorbeeld tips gegeven hoe ze deze ervaringen en vaardigheden kunnen gebruiken in hun cv en sollicitaties. Zo hebben jongeren er concreet wat aan en het ondersteunt ze om om te gaan met de impact die vrijwilligerswerk op hun kan hebben.

Het bestuur van VVC heeft al een exemplaar besteld. We gaan er zeker nog aandacht aan besteden op onze website en gaan Ria en Nynke de ruimte geven, het nader te presenteren bij de geplande VVC-markt op 7 maart 2020 (waarover op deze website en langs andere kanalen spoedig meer nieuws).

Maar lees ook nu alvast maar verder op de speciale website voor het boek ‘Getting the best out of your travel and stay abroad’.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.