De algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op 8 april 2019 overleg gevoerd met mevrouw Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, over:
* de initiatiefnota van het lid Van Haga: “Een goede bedoeling is niet altijd een goed idee: een voorstel tot bestrijding van weeshuistoerisme” (35069);
* de brief van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking d.d. 26 maart 2019 inzake reactie op de initiatiefnota van het lid Van Haga “Een goede bedoeling is niet altijd een goed idee: een voorstel tot bestrijding van weeshuistoerisme” (35069, nr. 3).

Dit notaoverleg volgde op de hoorzitting/discussie, die op 27 maart plaatsvond naar aanleiding van de Van Haga-nota, gepresenteerd in november 2018. De hoorzitting is live nu nog te beluisteren via deze link

Na notaoverleg in de Tweede Kamer naar aanleiding van deze hoorzitting heeft minister Sigrid Kaag besloten, dat namens het kabinet onderzoek zal worden gedaan naar weeshuistoerisme. 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.