De VVC – Buitenlandbeurs – wanneer zal deze plaatsvinden?

Nadat onze voor 7 maart 2020 geplande beurs geen doorgang kon vinden als gevolg van het begin van de corona-pandemie, hebben we de beurs eerst uitgesteld tot 26 september, waarna voortschrijdend inzicht ons leerde, dat het niet reëel is een concrete nieuwe datum te plannen.

Inmiddels zijn we in 2021 en is er nog steeds geen zicht op nieuwe mogelijkheden voor onze beurs.

Nog steeds kijken we, als leden van Vereniging Volunteer Correct uit naar het écht organiseren van onze eerste Vereniging Volunteer Correct Buitenlandbeurs.

Zo gauw de ontwikkelingen rondom de corona-pandemie ons gelegenheid geven, het vizier richting de beurs weer open te zetten, zullen we hierover publiceren op onze website.

Voor uitzicht op wat we met onze beurs willen bereiken, kun je hieronder de begeleidende tekst lezen, zoals we deze formuleerden voor onze geplande beurs op 7 maart vorig jaar.

 

Kom alles te weten over verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland

Heb jij plannen voor een tussenjaar? Droom je van een bijzondere reis waarbij je ook in het buitenland werkt? Wil je graag internationaal vrijwilligerswerk doen of stage lopen buiten Nederland? Ben je opzoek naar een buitenlandervaring met positieve impact? Kom dan naar dé Buitenlandbeurs op 7 maart 2020 in Utrecht!

Die zaterdag kun je echt al je vragen aan ons stellen. Wij beantwoorden ze graag en denken met je mee over mogelijke bestemmingen en projecten.

Programma Buitenlandbeurs

Van 11.00 tot 15.00 uur kun je bij alle vrijwilligersorganisaties van Vereniging Volunteer Correct terecht voor informatie en advies.

  • Je hoort verhalen, tips en ervaringen over projecten wereldwijd. Je vindt ons in Europa, Zuid-Amerika, Afrika, maar ook in Azië en Australië.
  • Buitenlandstages bieden we aan voor verschillende opleidingsniveaus en richtingen. Grote kans dat wij een werkplek of opdracht hebben die aansluit bij jouw kennis en interesse. Hoe je zo’n buitenlandstage goed afstemt met je opleiding en werk in Nederland, leggen we je uitgebreid uit.
  • Wij werken jarenlang samen met onze partners ter plaatse en kennen de lokale omstandigheden daardoor goed. Wat je juist wel en niet moet doen als vrijwilliger, weten wij als geen ander. Deze en andere praktische tips over de juiste voorbereiding delen we graag met je.
  • Je leert alles over verantwoord vrijwilligerswerk: wat is het en waarom is het zo belangrijk? Alle leden van Vereniging Volunteer Correct houden zich aan onze kwaliteitsrichtlijn. Hiermee laten ze zien dat hun werkwijze verantwoord is. Zo is de relatie tussen de vrijwilligers en de lokale bevolking altijd gelijkwaardig en moet vrijwilligerswerk een aanvulling zijn op het werk van betaalde krachten. Alleen wanneer je kiest voor verantwoord vrijwilligerswerk, weet je zeker dat jouw buitenlandervaring ook écht een positieve impact.